Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan un  helvası  , hem çok lezzetli hem de çok basit hazırlanan tatlılar arasındadır. Kolayca temin edilebilen malzemelerle kısa sürede hazırlanan un helvasının tam kıvamın

haber7
0

Osmanlı mutfağının vaz geçilmez lezzeti olan un  helvası  günümüz mutfak kültüründe oldukça fazla tüketilmektedir. Az malzemeyle kolayca yapılmasının yanında çok lezzetli olan un  helvası  büyükten küçüğe herkes tarafından severek tüketilmektedir. Un  helvası  hazırlarken farklı alternatifler bulunmaktadır. Mutfaktaki malzemelere göre çok lezzetli bir un  helvası  hazırlamak mümkündür.

UN HELVASI MALZEMELER

150 gr margarin veya tereyağı Yarım su bardağı sıvıyağ 3 su bardağı un 2 ,5 su bardağı şeker 3 ,5 su bardağı sıcak süt veya su Ceviz 

UN HELVASI TARİFİ

Un  helvası  hazırlamaya başlarken ilk olarak su ve şeker karıştırılarak beklemeye alınır ardından 150 gr tereyağı veya margarin büyükçe bir tencereye alınır , tereyağı eridikten sonra yarım su bardağı sıvıyağ da eklenir. Tencerede kızışan yağın üzerine 3 su bardağı un eklenir ve hiç durmadan yavaş yavaş kısık ateşte kavrulur. Un kahverengi olana kadar karıştırılmaya devam edilir. Un kavrulduktan sonra arzuya göre istenilen miktarda ve büyüklükte ceviz eklenir ve karıştırmaya devam edilir. Daha önce hazırlanan sıcak su ve şeker karışımı da eklenir ve karıştırılmaya devam edilir. Burada dikkat edilmesi gereken ocağın kısık ateşte kalması ve ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
8 + 7 =