Hünnap , Afrika kökenli bir bitkidir ve pek çok kültürde geleneksel tıp tedavisinde ilaç olarak kullanılmaktadır. Kalp ve damar hastalıklarından karaciğer yağlanmasına kadar birçok hastalığa  iyi  gelen h&uu

haber7
0

Düşük kalorili ve oldukça zengin besin değerlerine sahip olan  hünnap  sağlıklı kilo vermek isteyenlerin öğünlerinde yer vermesi gereken bir besindir. Doğal olan her gıda gibi  hünnap  da birçok hastalığa şifa sağlamaktadır. Solunum yolu hastalıkları başta olmak üzere kan basıncısını normal seviyesinde tutmaktadır. Halk arasında ölümsüzlük meyvesi olarak bilinen  hünnap  , her derde deva olduğu gibi farklı şekillerde kullanılabilmektedir. Birçok sebze ve meyvenin antioksidan özelliği bulunmaktadır. Antioksidanlar vücuttaki zararlı maddelerin doğal yollarla dışarıya atılmasına yardımcı olarak zehirlenmelerin önüne geçmektedir.  hünnap  , antioksidan bakımından zengin olmasının yanında vücuttaki pis kanın da temizlenmesini sağlamaktadır.

 

HÜNNABIN FAYDALARI

Asya ve Afrika kökenli olan  hünnap  , ülkemizde Marmara ve Anadolu’nun farklı bölgelerinde yetiştirilmektedir. Sonbahara doğru hasat edilmeye başlayan  hünnap  , çay , çerez ve reçel olarak tüketilebilir. Yüksek kolesterol , bronşit ve bağırsak hastalığı olan kişilerin düzenli olarak  hünnap  tüketmeleri durumda hastalıklarında olumlu gelişmelerin olduğu bilinmektedir. Hünnabın bilinen  faydaları  şöyledir:

 

- Besinlerdeki en önemli özellik olan antioksidan , hünnapta da bulunmaktadır. Bu sayesi vücuttaki ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
9 + 2 =