Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala vazgeçilmez tatlılardan olan  baklava  ustalarının da telaşı başladı. Gaziantep'teki ustalar , bazı satıcıların baklavada sadeyağ (tereyağ) yerine margarin ya da sıvı yağ kulland

haber7
0

Ramazan Bayramı na sayılı günler kala  Gaziantep  teki  baklava  ustalarının telaşı başladı. Bu yıl koronavirüs nedeni ile dışarı çıkamayan vatandaşlar kendileri seçemediği için baklavayı sipariş ediyor. Kentteki  baklavacılar  ise telefon ve internet üzerinden yapılan  baklava  siparişlerinde vatandaşları hileli ürünlere karşı uyarıyor. Güneydoğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı ve baklavacı Bahattin Sökmen  baklava  alımında en önemli konunun gıda denetimi yapılan ve sertifikası olan yerlerden alışveriş yapmak olduğunu ifade etti.

 

 

ŞEKER YERİNE MISIR ŞURUBU KULLANIYORLAR

 

 

Vatandaşlara merdiven altı imalathanelerde sağlıksız koşullarda üretilen  baklava  konusunda uyarılarda bulunan Gaziantepli ustalar , en başta fiyata dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı. Sadeyağ yerine sıvı yağ ,  baklava  yapımında kilosu 150 TL olan boz fıstık yerine kilosu 40 TL olan fıstık kullanıldığını söyleyen Bahattin Sökmen , maliyeti düşürmek için yağ kalitesinin düşürüldüğünü belirterek , "İlk olarak baklavanın iyisi fiyatından anlaşılır. Birinci sınıf  Gaziantep  baklavasında öncelikle fıstığın en kalitelisi kullanılarak yapılır. Baklavamız 24 ayar altın gibidir. Zaten rengi de altına benzemesi baklavanın altın gibi parlaması gerekir. Gerçek ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
2 + 6 =