Yeşil   çay  , faydalarının bilinmeye başlamasıyla yaygın olarak tüketilen bir bitki çayıdır. Siyah  çayın  daha az işlem görmüş hali olan  Yeşil   çay  , Asya ülkelerinde  çay  olarak tüketilmesi

haber7
0

Yeşil çay , ilk kez Çin’de üretilen ve ardından tüm Asya ülkelerine yayılan bir bitki çayıdır. Türkiye’de yaygın olarak tüketilen siyah çayın erken dönemde hasat edilmesi ve kurutulmasıyla elde edilmektedir.  Yeşil  çay günümüzde daha çok zayıflamak isteyenlerin tükettiği bir çay olsa da Uzak Doğu’da geleneksel tıpta yaygın olarak kullanılmaktadır. Günümüzde siyah çaydan sonra en çok tüketilen  Yeşil  çay , aktarlardan ve marketlerden kolayca temin edilmektedir. Ödem attırıcı özelliği sayesinde daha çabuk kilo vermeye yardımcı olan  Yeşil  çay içerdiği bileşenler sayesinde birçok hastalığa karşı bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Diyetisyenler herkesin günde en az 1 fincan kadar  Yeşil  çay tüketmesini tavsiye etmektedir. 

 

 

YEŞİL ÇAYIN FAYDALARI

Siyah çay ile aynı bitkiden üretilen  Yeşil  çay , siyah çay gibi farklı işlemlerden geçmediği için siyah çaydan daha faydalıdır. Besin değerleri bakımından oldukça zengin olan  Yeşil  çayın en önemli özelliği antioksidan kaynağı olmasıdır.  Yeşil  çay , bazı kültürlerde ilaç ve şifa kaynağı olarak kullanılmaktadır. Kötü kolesterolden düş sağlığına kadar birçok hastalığa çare olduğu için günde 1-2 fincan kadar tüketilmesi tavsiye edilir.  Yeşil  çayın insan sağlığına olan  faydaları  ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
4 + 7 =