Yoğurt  , kalsiyum ve protein kaynağı bir besin olduğundan her yaş grubundan kişilerin düzenli olarak tüketmesi gerekir. Özellikle gelişme çağındaki çocukların kemik gelişimine katkı sağladığı için ev yap

haber7
0

Yoğurt , doğal olarak elde edilip tüketildiğinde insan sağlığına önemli  faydaları  bulunmaktadır. Türk mutfak kültüründe  Yoğurt  daha çok doğal olarak tüketildiğinden yararlarından da oldukça fazla istifade edilmektedir. Büyükten küçüğe herkesin düzenli olarak tüketmesi gereken  Yoğurt  , özellikle gelişme çağındaki çocukların tüketmesi önerilir. Çocukların kemik ve kas sistemine oldukça faydalı olan  Yoğurt  günde en az 5-6 yemek kaşığı kadar tüketilmelidir.  Yoğurdun  içinde bulunan vitamin ve mineraller kemik , kas , diş , sinir sistemine sayısız yararı olmaktadır. Ayrıca  Yoğurt  , doğal fermantasyon sonucu elde edildiği için önemli oranda probiyotik içermektedir. Probiyotikler , bağırsak florasını koruduğu ve sindirim sistemini düzenlediği için kolon kanserine karşı koruyucu etkiye sahiptir. Vücudun gün içinde ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerin bir kısmını karşılayan  Yoğurt  , her yaştan kişinin düzenli olarak tüketmesi beslenme uzmanları tarafından tavsiye edilmektedir. 

YOĞURDUN FAYDALARI

Yoğurdun sağlığa olan sayısız faydası birçok beslenme uzmanı tarafından kabul edilmektedir. Ancak , heryoğurt aynı besin değerlerine sahip değildir. Özellikle marketlerden alınan hazır yoğurtlar besin değeri bakımından evde yapılan yoğurtlarla kıyaslandığında oldukça düşük ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
2 + 1 =