Siyah  turp , içerdiği zengin vitamin ve minerallerle birçok hastalığa karşı koruyucudur. Sebzeler arasında mucizevi bir şekilde  hastalıklara  karşı kalkan görevini üstlenmektedir. Her gün düzenli olarak tüket

haber7
0

Siyah turp , turpgiller familyasında yer alan bir bitki türüdür.  Siyah  , beyaz ve kırmızı olmak üzere üç çeşidi olan  turpun  en faydalısı ve ilaç yerine tüketilen  Siyah  olandır. Birçok hastalığa  şifa  olan  Siyah  turp tam bir antioksidan deposudur. Yüzyıllardır  şifa  kaynağı olan turp , Avrupa ve Asya bölgelerinde yaygınlıkla yetişebilir. Ülkemizde de hemen her yerde yetişebilen turp , özellikle Osmaniye’de üretilmektedir.  Siyah  turp diğerlerinin aksine çabucak yetişmediği için ekiminde 4 ay sonra kadar hasat edilir. Diğer turplar ekildikten 2 ay sonra hasat edildiği için daha çok mahsul elde edilir.  Siyah  turp ekicileri daha az elde edilse de içerdiği zengin besin değerleriyle daha sağlıklıdır. Özellikle kış aylarında  hastalıklara  karşı direnci arttırdığı için her gün belli miktarda tüketilmesi tavsiye edilir. 

 

 

SİYAH  turpun  FAYDALARI

Kırmızı ve beyaz turpa oranla vitamin ve mineral açısından zengin olan  Siyah  turp , bağışıklık sistemini güçlendirerek  hastalıklara  karşı korumaktadır. Tek başına yendiğinde acı bir tada sahip olduğu için salata olarak tüketilmesi önerilir.  Siyah   turpun  sağlığa olan  faydaları  şöyledir:

- Bağışıklık sistemini güçlendirerek  hastalıklara  karşı korur - Antioksidan özelliği sayesinde vücudu toksinlerden arındırarak zehirlenmelere karşı ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
9 + 3 =