Kimyon  , Akdeniz ve Orta Doğu kökenli bir bitkidir. Hint , Meksika ve Orta Doğu mutfağında yaygın olarak kullanılmaktadır. Özellikle et ve balık pişirilirken tercih edilen  Kimyon  , içerdiği zengin  besin   değerleri  sayesinde bir&cce

haber7
0

Kimyon , maydanozgiller familyasından olan bir  baharat  çeşididir. Baharatın ana vatanı olan Orta Doğu ve Akdeniz bölgesine yetiştirilen  Kimyon  , Akdeniz başta olmak üzere Türk mutfağında oldukça yaygın kullanılmaktadır. Yemekleri kattığı aroma dışında alternatif tıp tedavisinde sıklıkla kullanılmaktadır. Özellikle eskilerin her  baharat  çeşidiyle başka bir hastalığa çare bulduğu dönemlerde  Kimyon  , felç ve enfeksiyon tedavisinde kullanılmaktadır. İçerdiği zengin  besin   değerleri  sayesinde insan vücudunun ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerin büyük bir kısmını karşılamaktadır.  Hint , Afrika , Meksika ve Aysa bölgelerinde tüketilen karabiberden sonra en çok tüketilen  Kimyon  , tohum veya öğütülmüş toz şeklinde satılmaktadır. Solunum yolu hastalıklarına  iyi  geldiği bilinen  Kimyonun  insan sağlığına birçok faydası olduğu uzmanlar tarafından da kabul edilmiştir.

KİMYONUN FAYDALARI

Akdeniz ve Orta Doğu kökenli olan  Kimyon  , yemeklerde sıklıkla kullanılmasının yanında şifacılar tarafında da birçok hastalığı tedavi etmesi için başvurulan bir  baharat  – bitki türüdür. Soğuk algınlığından felç gibi birçok hastalığa şifa olan  Kimyon  içerdiği vitamin ve minerallerle de insan vücudunun ihtiyacı olan  besin  değerlerinin büyük bir kısmını karşılamaktadır.  Kimyonun  insan ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
9 + 7 =