Geleneksel Türk mutfağında yer alan  Damla  sakızı , birçok tatlı tarifinde yer almaktadır. Bunun dışında çeşitli şekillerde kullanıldığında ise insan sağlığına sayısız faydası bulunmaktadır. Orta Çağ’d

haber7
0

Damla sakızı , başta Türk mutfağında olmak üzere muhtelif yemek kültürlerinde kullanılan ve sakız ağaçlarından elde edilen bitkidir. Ülkemizde Ege ve Akdeniz bölgesinde yetişirken dünyada Akdeniz iklimine sahip bölgelerde yetişmektedir. Sakız ağaçlarından elde edilen  Damla  sakızı , esasında sıvı halde bulunmaktadır. Güneşte kurutularak beyaz ve şeffaf bir görünüm kazanarak ser damlacıklar şeklinde oluşur. Türk mutfağında oldukça zengin tariflerle birçok yemek ve tatlıda kullanılmaktadır. En çok dondurma ve tatlılarda kullanılan  Damla  sakızı farklı aroması ve hoş kokusu dışında insan sağlığına birçok faydası bulunmaktadır. Özellikle mide rahatsızlıklarına çok iyi gelmekle birlikte solunum rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. 

 

DAMLA SAKIZI FAYDALARI

En çok tatlılarda farklı bir tat ve koku vermesinden dolayı kullanılan  Damla  sakızı , farklı birçok şekilde değerlendirilerek kullanılmaktadır. Binlerce yıldır kullanılan tıbbi bir ürün olarak kullanılan  Damla   sakızının  insan sağlığına olan mucizevi  faydaları  şöyledir:

 

 

- Başta ülser olmak üzere gastrit ve reflü gibi mide rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. - Antiseptik özelliği olan  Damla  sakızı birçok ilacın içinde yer almaktadır.- Dişleri beyazlatma ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
1 + 8 =