Yasin Esirgenç’in sunduğu  Dünyanın   Tadı  farklı kültürler ve lezzetlerle evlere konuk oluyor. Farklı lezzetlerin ekrana taşındığı  Dünyanın   Tadı  bu hafta Afyonkarahisar’daki lezzet yolculuğuna kaldığı y

haber7
0

Yasin Esirgenç’in sunumuyla ekrana gelen Dünyanın  Tadı  , dünyanın seçkin mutfaklarından farklı yemekleri ve sofra kültürlerini izleyicilerle buluşturuyor. Dünyanın  Tadı  bu hafta UNESCO tarafından gastronomi şehri olarak seçilen Afyonkarahisar’dan evlere konuk olacak. Dünyanın  Tadı  ekibi Afyon’da ilk olarak göce dolması yapımına eşlik etti. Yapımı büyük emek isteyen göce dolmasının püf noktalarını öğrenen Yasin Esirgenç , ilginç bir pişirme şekli olan yemeğin tadına baktı. Dünyanın  Tadı  ekibi daha sonra Emirdağ pidesini tatmak için soluğu bir fırında aldı. Bol tereyağlı pideyi yiyen Esirgenç , pide ustasıyla keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Afyonkarahisar’da bamya çorbasının çok önemli olduğunu duyan Yasin Esirgenç tarihi bir konağa misafir oldu. Kurutulmuş bamyayla pişirilen çorbayı tadan Esirgenç , Afyon geleneklerini yerinde öğrendi.

 

Bunca yemeğin üzerine bir de tatlı denemek isteyen Dünyanın  Tadı  ekibi haşhaş tatlısı yemeye gitti. İzleyicileri için tatlının tarifini alan Esirgenç tatlıyı yemek için sabırsızlandı.

 

Soslu yemekler , deniz ürünleri , tatlılar , acılar… Dünya ülkelerinden en farklı lezzetler Yasin Esirgenç’in sunumuyla her Cumartesi saat 15:20’de ‘’Dünyanın Tadı’’ programı ile Kanal 7’de…

Yedi Gündem Abone ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
6 + 5 =