salep  , yumuşak ve sıcacık yapısıyla kış aylarında en çok tüketilen içeceklerdendir. Keyifle içilen ve anında içimizi ısıtan  Salebin  aynı zamanda insan sağlığına birçok yararı bulunmaktadır. Kış a

haber7
0

Salepgiller familyasından otsu bir bitki olan  salep  , özellikle kış aylarında bolca tüketilen , içimizi ısıtan geleneksel bir içecektir. Sütlü bir içecek olan  salep  , aslında toprak altında yetişmektedir. Orkide bitkisinin kökünde olan yumrulardan elde edilmektedir. Toprak altında yetişen bitki dağlık ve ormanlık alanlarda üretilmektedir. Ülkemizde özellikle Toros Dağlarının yüksek kesimlerinde üretilen ve Ege , Akdeniz , Marmara bölgelerinde de yetiştiriciliği yapılmaktadır. Orkide köklerinden elde edilen yumrular küçük lale soğanını andıran yapısı vardır ve belli bir işlemin ardından toz halini alarak kullanıma hazırlanır. Hasat edildikten sonra 6 ay kurutma süresi vardır. Bu işlemlerin ardından kullanılan  salep  sadece içecek olarak kullanılmaz , dondurma yapımında da kullanılmaktadır. Ülkemizde her yıl elde edilen  salep  miktarı yalnızca 60 ton kadardır. Yetiştirmesi ve sonraki zahmetli işlemlerinden dolayı gerçek  Salebin  fiyatı oldukça yüksektir. Piyasada yüksek fiyata satılan  Salebin  orijinalini bulmak da biraz güçtür. 

Tüm bunlarla birlikte kış aylarının vazgeçilmez içeceği  salep  , eşsiz lezzetinin yanında güçlü bir şifa deposudur. 

SALEBİN FAYDALARI

Hastalıklar karşı  Doğal  ve lezzetli bir kalkan oluşturan  salep  , düzenli olarak tüketildiğinde sağlığa birçok faydası ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
3 + 9 =