Türkiye’de yılda 360 bin ton tüketilen  Dönerde  üreticiler , sektörde yüzde 85’e ulaşan ‘merdiven altı’yla mücadele başlattı. Uluslararası Döner Federasyonu Başkanı Mehmet Mercan; satı

haber7
0

Anadolu mutfağının dünya çapında lezzeti dönerde üretici firmalar yüzde 85’e ulaşan ‘merdiven altı’na savaş açtı. Bu kapsamda  geçen yıl Uluslararası Döner Federasyonunu (UDOFED) kuran sektör temsilcileri , bu yıl tamamlanması planlanan yasal altyapıyla ‘merdiven altı’nı bir yıl içinde bitirip , 80 bin istihdam ile bir kaç yılda 3 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmayı hedefliyor. Türkiye’ye konuşan UDOFED Genel Başkanı Mehmet Mercan , son zamanlarda ülke geneline virüs gibi ucuz dönercilerin yayıldığını belirterek , bunların halk sağlığını tehdit ettiğini söyledi. “Bir gıdanın izlenebilirliği yoksa bunun sağlığından söz edemeyiz” diyen Mercan , sayıları bini bulan bu firmaların; kasaplardan , et toptancılarından aldığı etlerle şubelerinde kepenkleri kapalı , lavabosu , suyu olmayan bakterili ortamlarda döner hazırlayıp vatandaşa sattığını kaydetti.

SABUN OLACAK YAĞ , DÖNERDE

Mehmet Mercan “Ucuz dönerciler , hayvanın sabun sanayisine giden yağlarını yüzde 40 oranına kadar Türk dönerine koyarak haksız rekabetle sektörü mahvediyorlar. Toplumu zehirliyorlar bugün ucuz dönercilerin şubelerinin önünde et döner yemek için kuyruğa giren vatandaşlarımız bilsinler ki yarın tedavi olmak için hastane kuyruklarına girecekler. Çünkü bunlar  gıda  terörü ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
6 + 4 =