Sağlığa olan birçok yararıyla antik çağlardan itibaren yaygın olarak kullanılan  Turp  böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olurken böbrek taşı oluşumuna engel olduğu bilinir. Kış aylarında meydana

haber7
0

Turpgiller familyasından olan bitkinin anavatanın Hindistan ve Çin’dir. Ilıman iklimlerde yetişen  Turp  ülkemizde de üretim alanı oldukça fazladır. Akdeniz , Karadeniz ve Ege bölgelerinde yetiştirilebilir. Türkiye’de  Turpun  en yaygın ve  iyi  yetiştiği yer Osmaniye-Kadirli’dir. Ülkemizde her yıl yaklaşık olarak 170 ton  Turp  yetişmektedir. İlkbahar aylarında ekimi başlayan  Turp  sonbahara kadar devam eder. Siyah , beyaz , kırmızı olarak farklı çeşitlerde yetiştirilir. Kırmızı  Turp  en yaygın olanıdır ve ekildikten yaklaşık 2 ay sonra yetişir , yılda ortalama 5 kez hasat edilir.

İçerdiği zengin vitamin ve minerallerle sağlık açısından oldukça faydalıdır. Sadece meyve kısmı değil aynı zamanda otları da sağlığa çok faydalıdır ve tüketilmesi tavsiye edilir. Sağlığa olan faydası sadece günümüzde bilinen bir gerçek değildir. Tarih boyunca , bin yıllardır tüketilen  Turp  , Antik Roma ve Mısır uygarlıkları farklı alanlarda kullandıklarına belgelerde rastlamaktayız.

TURPUN FAYDALARI

Antioksidan ve yüksek lif zengini , içerdiği  A , C , K , B1 , B2 , B3 ve B6 vitaminleri yanında demir , magnezyum , potasyum , kalsiyum açısından da çok zengindir. Kış aylarında vücut direncini arttırarak  hastalıklara  karşı koruyan  Turpun   faydaları  şöyledir: Günlük yaşamımızda insan sağlığına en ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
7 + 1 =