Kış  aylarının yaklaşmasıyla birlikte işkembe , kelle paça , ciğer gibi sakatat ürünlerine  talep  artıyor. Sakatat tüketmenin vücut sağlığına faydalarını anlatan İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü

haber7
0

İstanbul İşkembe Çorbacıları , Sakatatçılar , Kokoreççiler ve Tavuk Satıcıları Esnaf Odası tarafından üye iş yerlerine verilen fiyat listesine göre işkembe çorbası 17 , tuzlama 18 , ayak paça 20 , kelle paça 25 , baş 40 , kokoreç 25 , ciğer kebabı 25 liradan satılıyor.

Özellikle hastalıklardan korunmak için tüketilen sakatatın fiyatı  Kış  aylalarında yükselişe geçiyor. Fiyatların yükselmesinin sebebinin kışın kesimlerin azalması olduğunu belirten İstanbul İşkembe Çorbacıları , Sakatatçılar , Kokoreççiler ve Tavuk Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Fevzi Uluceviz , “Yazın fiyatlar daha düşük , kesim de daha fazla oluyor. Ancak Ekim ayından sonra kesimler azalıyor. Kesimlerin azalmasıyla birlikte fiyatların yükselmesi normal. Bu dönemde kesimleri yetmediği için sakatat etten de pahalı bir hammadde oldu. Kesim olmuyor. Yeterli ithalat yapılmıyor. Kışın 25 tondan 12 ,5 tona iniyor. 6 Mayıs’a kadar fiyatların düşmesi beklenmesin. Başın fiyatı 30-35 lira. Satanlar da 50-55 lira civarında satıyor. Soyulması , pişmesi , temizlenmesine bakılırsa yüzde 10 civarında kazançları oluyor. İşkembenin kilosu da şu an 13-15 lira” dedi.

"VÜCUDUNUZUN AYAKTA KALMASINI SAĞLAYAN MİKROORGANİZMA KAYNAĞI"

İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Radyasyon Onkolojisi ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
3 + 2 =