Birleşmiş Milletler  gıda  ve Tarım Örgütü'nün (FAO) araştırmasına göre her yıl üretilen toplam gıdaların yüzde 14'ünün üreticiden tüketiciye ulaşana kadar geçen süre&cc

haber7
0

Netlog Yurtiçi Nakliye ve Dağıtım Operasyonları Başkanı Uygar Uşar , "Tarladan sofraya ulaşırken gıdada yaşanan kaybın çözümü depolama ve lojistik altyapılarının geliştirilmesi , sıcaklık kontrollü lojistiğin yaygınlaştırılmasında yatıyor." diye konuştu.

Uygar Uşar , AA muhabirine yaptığı açıklamada , dünya nüfusundaki artışla birlikte , gıda güvenliğinin küresel anlamda en fazla tartışılan konu başlıkları arasına girdiğini kaydederek , 1900 lerin başında 1 ,5  milyar  civarında olan nüfusun bugün 7  milyar  seviyesini aştığını , bu rakamın 2050 de 10 milyara ulaşmasının beklendiğini söyledi.

Dünyada açlık sınırının altında yaşayan insan sayısının 820 milyon olduğu düşünüldüğünde  gıda  güvenliği ve zayiatın öneminin daha çok arttığını vurgulayan Uşar , sözlerini şöyle sürdürdü:

"FAO , kısa süre önce yaptığı açıklamada  gıda  kaybıyla ilgili çarpıcı verileri ortaya koydu. FAO nun araştırmasına göre her yıl üretilen toplam gıdaların yüzde 14 ü üreticiden tüketiciye ulaşana kadar geçen süreçte heba oluyor. Rapora göre , en büyük kayıp Asya bölgesinde yaşanırken , onu Kuzey Amerika ve Avrupa , ardında da Afrika takip ediyor. En fazla ziyan olan ürün tiplerinde ise köklü ve yumru bitkiler ile sebze ve meyveler öne çıkıyor. BM verilerine göre dünyadaki toplam tarımsal üretim 2 ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
2 + 2 =