Bu menemeni her gün binlerce kişi yiyor!

Samsun’un ünlü lezzetlerinden Çakallı  menemeni  Samsun-Ankara Karayolu üzerindeki Çakallı mevkiinde bulunan tesislerde ağırlıklı olarak yapılıyor.

haber7
0

Tarihte kervanların konakladığı bölge olan Çakallı’da  menemen  yapılan 25 tesis bulunuyor. Rağbet gören  menemen  bölgenin de en önemli istihdam kaynaklarından birisi oldu. Bu tesislerde günde yaklaşık 2 bin  kişi  gelerek menemenin tadına bakıyor.

 

300 kişinin çalıştığı tesisler 24 saat esasına göre hizmet veriyor. Tek kişilik porsiyonu 20 TL olan Çakallı  menemeni  , tereyağı , biber , domates , kaşar peyniri , yumurta sarısı ve baharatlar kullanılarak yaklaşık 15 dakikada yapılıyor. 1950’li yıllarda Samsun-Ankara Karayolu’ndan geçen kamyon şoförlerinin yemek için tercih ettikleri Çakalı menemeninin ünü son dönemde sosyal medyanın da etkisiyle hızla yayıldı. Samsun’dan ve il dışından birçok  kişi   menemen  yemek için Çakallı’ya geliyor.

İşletme sahibi Caner Ünal , Çakallı bölgesinin asırlar öncesinde kervanların geçiş yolu üzerinde bulunduğunu söyleyerek o dönem var olan sekiz handan geriye tek bir han kaldığını söyledi. Çakallı menemenini yemek için insanların tesislere geldiğini anlatan Ünal , "Çakallı  menemeni  çok özel bir lezzet. Basit gibi görünse de kendine özgü lezzet sırları var. 1950’li yılarda bir kaç küçük işletme varken şu an 25 işletme bulunuyor. 300 kişinin istihdam edildiği tesislerde  her  gün yaklaşık 2 bin  kişi   menemen  yiyor. Bölge için çok önemli bir sektör haline geldi. Bir istihdam alanı ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
8 + 6 =