Kakulenin faydaları & zararları neler: Kakule çayı nasıl yapılır, tarifi!

Dünyanın en pahalı baharatlarından biri olarak bilinen  Kakule  , keskin aromatik kokusuyla yiyeceklerin ve içeceklerin lezzetine lezzet katması dışında önemli ölçüde yararları da bulunmaktadır. Ağırlıklı olarak

haber7
0

Kakule , her ne kadar Uzak doğu mutfağında yaygın olarak faydalanılan bir bitki olsa da son zamanlarda ülkemizde de çok çeşitli yararlarının sıklıkla vurgulanmasıyla kullanım oranı giderek yükselmiştir. Genellikle Hindistan , Nepal ve Malezya gibi ülkelerde sıklıkla yetişen ve ülkemizde yetişmemesi sebebiyle dışarıdan ithal edilen  Kakule  , günümüzün getirdiği zorlu şartlar karşısında baş gösteren depresyon , stres ve kaygı gibi ruhsal sorunlarla savaşmaya yardımcı olmaktadır. Vücudun bağışıklık sistemini zayıflatan zararlı etmenleri uzaklaştırmaya yardımcı zencefiller familyasından otsu bir bitki olan ve yapılan bilimsel araştırmalara göre vücuttaki yağ yakımını teşvik edici özellikleri içerisinde barındıran  Kakulenin   faydaları  ve  zararları  nelerdir? Sodyum , magnezyum , kalsiyum , potasyum , demir ve fosfor açısından zengin olan ve özellikle mide - sindirim rahatsızlıklarını önlemek adına ciddi şekilde katkı sağlayan  Kakule  çayı  nasıl  yapılır?

 

 

KAKULENİN FAYDALARI NELERDİR?

*Diş ve diş eti sorunlarının giderilmesinde yardımcıdır. Ağzıdaki mikropları azaltarak diş çürümesi , diş eti kanamaları ve ağız kokusu gibi sorunları azaltır. Hindistan’da bu özelliğinden dolayı tohumları çiğnenerek de kullanılmaktadır.  Kakule  tohumlarını sıcak suda ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
5 + 8 =