İğdenin hiç bilinmeyen faydası ortaya çıktı? İğde meyvesi tüketirken...

Küçük , çekirdekli bir meyve olan iğne pek çok sağlık sorununu kökünden çözüyor. Güneydoğu ve İç Anadolu bölgesinde yetişmekte olan  iğde  bitkisinin farklı kısımları , &oum

haber7
0

Latince adı Elaeagnus olan  iğde  ağacı kuraklığa dayanıklı , en verimsiz arazilerde bile yetişebilen bir türdür. Birçok farklı kullanım şekli olan iğdenin yararları da oldukça fazladır. Güneydoğu ve İç Anadolu bölgesinde yetişmekte olan  iğde  tam bir şifa deposudur. Peki  iğde  nasıl tüketilmelidir? Geleneksel bitkisel ilaçlarda sıkça kullanılmakta olan iğne modern tıptaki kapsamı geniş çapta araştırılmaktadır. İşte son zamanlarda sıkça tüketilen iğdenin tüm faydaları...

 

İĞDENİN FAYDALARI NELER?

 

 

- C vitamin bakımından oldukça zengin olan  iğde   meyvesi  soğuk algınlığı ve gripte doğal ilaç olarak kullanılabilir.İğdenin içinde bulunan Omega 7 , dokuları bir arada tutan kolajen üretimini arttırır , hücre zarını olumsuz etkilerden korur ve saç cilt kuruluğunu önler.

- Kansere yakalanma ihtimalini azatlığı , kanserin büyüme hızını yavaşlattığı bulgulanmıştır.

- İğde  meyvesi  düzenli yenmeye devam edilirse ve  iğde  çiçekleri kaynatılıp balla tatlandırılarak içilirse bağırsak bozukluğuna iyi gelir.

Yüzdeki sivilce ve siyah noktaların giderilmesinde kullanılabilir.

- A , C , E vitaminleri ve flavanoidler açısından değerli bir besin ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
5 + 1 =