Dilim sucuğa “bıçak parası” ödüyormuşuz

 Polonez  Genel Müdürü Andaç Günsoy , her yıl tüketimi düzenli şekilde artan işlenmiş et ürünlerinin tüketicide kafa karışıklığına yol açtığını belirterek özellikle “ısıl i

haber7
0

Türkiye’de yılda 100 bin ton işlenmiş et ürünü satışı yapılırken , bunun yarısını  sucuk  oluşturuyor. Öyle ki  sucuk  sadece yazları değil her dönemin tercih edilen gıda ürünü hâline geldi. Pazarın kalan kısmı ise sosis , salam , pastırma ve kavurma gibi ürünlerden oluşuyor. Her yıl tüketimi düzenli şekilde artan işlenmiş et ürünleri ise tüketicide kafa karışıklığına yol açıyor.  Polonez  Genel Müdürü Andaç Günsoy , özellikle “ısıl işlem görmüş” ibaresinin kötü bir şeymiş gibi anlaşıldığını , oysa ısıl işlemin sucuktaki nem ve yağ oranını ifade ettiğini söyledi. PEKİ FARKI NE?

İşlenmiş et ürünlerinde yapılan düzenlemeler ile sade karışımlı ürünlere değil  sucuk  üretimine de standart getirildiğine değinen Günsoy “Bundan iki yıl öncesine kadar ‘sucuk’ vardı. Bir de ‘ısıl işlem görmüş  sucuk  benzeri et ürünü’ vardı. Isıl işlem görmüş ürüne ‘kangal’ diyorduk. Yani ikisi de  sucuk  aslında. Her iki sucukda fermantasyon görüyor. İçiresindeki bakterileri durdurmak amacıyla  ısıl işlem  uygulanıyor. Bunun üzerine yönetmelikte yapılan değişiklikle ‘ısıl işlem görmüş sucuk’ ve ‘fermente sucuk’ ayırımı getirildi... Peki farkı ne.  sucuk  yaparken kıymayı aldınız baharatla karıştırdınız , doldurdunuz , kılıfa bağladınız , ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
5 + 1 =