Gramı 400 lira! Türkiye'de ilk defa...

Afyonkarahisar'ın  Sandıklı  ilçesinde bulunan gezgin arıcılar ,  arı zehri  hasadı yaptı. Türkiye'de ilk  defa   arı zehri  hasadı yapıldığını söyleyen arıcılar ,  Gramı   400  liraya alıcı bulan arı zehrinin modern tıp

haber7
0

Sandıklı ilçesi Akdağ da bulunan gezgin arıcılar ,  arı zehri  hasadı yaptı. Arasında tel bulunan cam aparatlar , kovanlara yerleştirildikten sonra arılara zarar vermeyecek miktarda düşük voltajda verilen elektrikten etkilenen arılar iğnelerini camlara batırdı. Bu şekilde arı zehirleri camlarda biriktirildi. Daha sonra camlardan kazınan zehirler , eksi 18 derecede saklamaya alındı. İlk hasatta 10 kovandan 1 gram olmak üzere 500 kovandan 50 gram  arı zehri  elde edildi.

GRAMI  400  LİRA   Bölgedeki arıcılar haftada bir  defa  hasat yaptıklarını belirtirken , sezon sonunda 250 ile 300 gram arası  arı zehri  hasat etmeyi hedeflediklerini aktardı. Arı zehrinin romatizmal hastalıklar ve kas hastalıklarını tedavi etmede kullanıldığını kaydeden arıcılar , arı zehrinin gramının  400   lira  civarında alıcı bulduğunu vurguladı. Arıcılar devletin  arı zehri  konusunda seminer vermesi ve pazar oluşturmasını da istedi.   TÜRKİYE DE İLK  defa  BURDA YAPILIYOR   Muğla Köyceğizli arıcı Mehmet Acar , "Daha önce arıcılar bal elde etmek için çalışıyordu. Şimdi ise arı sütü , polen ,  arı zehri  , arı ekmeği gibi değişik ürünler var. Arıcılarımız son zamanlarda bu ürünlerin üretimine yöneldi. Bunların insan sağlığı üzerinde modern tıbbın çok güzel ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
8 + 3 =