Tam kıvamında kavurma nasıl yapılır? Tüm incelikleriyle et kavurma tarifi!

Kurban Bayramı için  Tüm  sevdiklerimizi ağırlamak üzere özenle hazırladığımız sofraların baş tacı olan et kavurmayı , yumuşacık ve ağızda kolayca dağılan bir kıvama getirebilmek maharet ister. Peki , Kurban Bayramı&#

haber7
0

Bilhassa Kurban Bayramı zamanında Allah-u Teala nın rızasına mazhar olabilmek adına kesilen büyükbaş yahut küçükbaş hayvanların etiyle hazırlanan  et kavurma  , pek çok kişinin damak tadına büyük ölçüde hitap eden lezzetler arasındadır. Büyük bir titizlik içerisinde gerek pişirme gerekse sunum tekniklerine , aynı zamanda hangi malzemelerin kullanıldığına ve ölçüsüne dikkat edilen et kavurmanın iştah kabartan ve ağızları sulandıran görüntüsü hem kendisini cazip kılmakta hem de tüketim sıklığını katlanarak artırmaktadır. Ancak çoğu zaman da tıpkı usta ellerin hazırladığı gibi ağza atıldığı vakit anında dağılıp benzersiz lezzetini damağınızın her noktasında hissettiren kıvamı tutturabilmek maharet ister. Peki , Kurban Bayramı nın güzelliğine güzellik katan ve kendisine özel bir anlam katan  Tam   kıvamında   et kavurma   nasıl  yapılır? Ağzının tadından asla taviz vermeyenlerin ve sofralarını eşi benzeri bulunmayan bir lezzet deryasıyla renklendirmek isteyenlerin özellikle merak ettiği dana  Kavurma   tarifi  ve püf noktaları... 

ET NASIL KAVRULUR? ET KAVURMANIN PÜF NOKTALARI…

Et kavurmanın püf noktaları , ilk etapta hem yanmayan ve yapışmayan hem de üzerinde herhangi bir çizik bulunmayan , tabanı ise kalın olan bir tencere yahut tava kullanmanız gerekmektedir.

Bununla ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
7 + 4 =