Anadolu’nun bulgurlu lezzetleri bu kitapta buluştu

Merkezi Karaman’da bulunan ve günlük 200 ton buğday işleme kapasiteyle “Bulgurun Anavatanı”ndan yola çıkarak büyük bir ihracat pazarına seslenen Duru Bulgur , “Anadolu’nun  bulgurlu  Yemekleri&rdq

haber7
0

Ürettiği 16 çeşit bulgurla sektöründe lider konumda olan Duru Bulgur , ihracatta yeni pazarlara ve yeni yatırım planlarına odaklanırken , Anadolu’da 12 bin yıllık geçmişe uzanan bulgurun hikayesini “Anadolu’nun  bulgurlu  Yemekleri” kitabıyla gözler önüne seriyor.  AB ülkelerinin büyük bölümü başta olmak üzere; Avustralya , ABD , Kanada , Çin ve Japonya dahil olmak üzere pek çok ülkede milyonlarca tüketiciye ulaşan Duru Bulgur , bakliyat üretiminde de her geçen yıl pazar payını yükseltmeyi hedefliyor. Şirketin faaliyetleri ve büyüme hedeflerinin yansıtıldığı toplantıda basın mensuplarına bilgi veren Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru , 1935 yılında temelleri atılan şirketin bugün 51 farklı ülkeye ihracat yapabilen bir kapasiteye eriştiğini söyledi. İhsan Duru , merkezi Karaman’da olan Duru Bulgur’un üretim tesislerinde kapasite artırımına giderek , bu sayede artan iç ve dış talebe hızla cevap verdiklerini ifade etti. 3 farklı merkezde günlük 200 ton buğday işleme kapasitesiyle çalıştıklarını anlatan Duru , bulguru sofralarda hak ettiği konuma taşımak için yenilikçi projeler geliştirdiklerini aktardı. 

 

 

‘Bulgurda lobicilik yapıyoruz’ Türk mutfağının unutulmaya yüz tutan bulgur tariflerini tanıtan ‘Anadolu’nun  bulgurlu  Yemekleri’ isimli bir kitap ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
5 + 3 =