Kırmızı et üretimi azaldı

Türkiye'nin toplam  Kırmızı  et  üretimi  , geçen yılın dördüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12 ,1 azalışla 259 bin 672 ton olarak gerçekleşti.

haber7
0

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) , 2018 yılının dördüncü çeyreğine (ekim-aralık) ilişkin  Kırmızı  et  üretim  istatistiklerini açıkladı.

Buna göre , geçen yıl dördüncü çeyrekte sığır eti üretimi 239 bin 703 ton olarak tahmin edildi. Sığır eti üretimi , bir önceki döneme göre yüzde 21 ,8 , 2017 nin aynı dönemine göre yüzde 7 ,8 azaldı.

Koyun eti üretimi de söz konusu dönemde 17 bin 902 ton olarak öngörüldü. Üretim bir önceki çeyreğe göre yüzde 37 ,3 , bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 31 ,2 azaldı.

Türkiye nin  Kırmızı  et üretimi , Kurban Bayramı nın da gerçekleştiği bir önceki çeyreğe göre yüzde 23 ,5 , bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 12 ,1 azaldı. Söz konusu dönemde toplam  Kırmızı  et üretimi 259 bin 672 ton oldu.

Toplam  Kırmızı  et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen  Kırmızı  et miktarı ise 185 bin 324 ton olarak gerçekleşti.

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
6 + 4 =