Soya nedir? Soyanın faydaları ve zararları nelerdir?

Uzak Doğu ülkelerinin binlerce yıldır uzun ömür sırrı olarak mutfağında yer alan  Soya  fasulyesinin bilinmeyen  faydaları  ortaya çıktı. Ülkemizde yeni yeni kullanımı artan  Soya  fasülyesindeki yüksek protein d

haber7
0

Baklagiller ailesinin en ilgi çekici ve en sıra dışı ürünlerinden olan  Soya  , beyaz tohumlu ve boyu bir metre civarında olan bir bitkidir. Sanılanın aksine  Soya  fasulyesi yalnızca yiyecek olarak değil; ilaç , alkol , kağıt , gübre ve yağ endüstrilerinde hammadde olarak kullanılır. Türkiye de kullanımı ciddi oranda artan  Soya  metabolizma hızını artırmaya , sağlıklı bir şekilde kilo vermeye , kalp sağlığını korumaya , kansere karşı savunmaya büyük ölçüde yarar. Uzmanlar tarafından sıklıkla önerilen  Soyanın   faydaları  saymakla bitmiyor. Peki bu kadar faydalı bir bitki olmasına karşı  Soya  nasıl tüketilmeli. Öncellikle gelin  Soyanın  yararlarını inceleyelim.

 

 

SOYANIN FAYDALARI NELERDİR?

Göğüs , akciğer , kolon , mide ve prostat dahil kanser tipine yakalanma riskini en aza indirir ve doğal yollardan korur. 

 

 

Kalp krizi ve osteoporoz gibi birçok kronik rahatsızlığa ilişkin riskin azalmasını sağlar ve kalp ve damar hastalıklarından korur.

Yaşlanmaya bağlı hastalıkları önler ve yaşlanmayı geciktiren besinlerin başında gelir. Alzheimer riskini azaltır.

Kalsiyum minerali açısından zengin olan  Soya  fasulyesi sayesinde kemik gelişimi desteklenir ve kemik kökenli hastalıklardan korunmak ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
3 + 3 =