Muskatın faydaları nedir? Nasıl tüketilmeli yan etkileri nelerdir?

Hint mutfağı yemeklerinde baharat olarak kullanılan  Muskatın   faydaları  saymakla bitmiyor. Endonezya'nın yağmur ormanlarında yetişen ve küçük hindistan cevizi olarak bilinen  muskat  , ağrı kesici özelliğinin yanı sıra

haber7
0

Hoş kokusuyla bilinen muskat aslında meyve ağacı tohumunun çekirdeğidir.  Soslara ve bazı yemeklere çok güzel bir lezzet veren görüntüsü iri bir zeytini andıran ve keskin bir baharat olan Muskat vücuttaki zararlı maddeleri temizleyerek bünyenizde adeta detoks etkisi oluşturuyor. Son zamanlarda sıkça tercih edilen  Muskatın   faydaları  saymakla bitmiyor. İşte şifa dolu  Muskatın  yararları...

MUSKATIN FAYDALARI NELERDİR?

Muskat , insanın iştahını açar ve sindiriminde kolaylık sağlar. Organları temizliyor. Bazı insanlardaki kronik ağız kokusuna çaredir. Cilt sağlığına yardımcı olur: İdrar yollarını açar ve gaz söktürücü özellik gösterir. Mide ağrılarını iyileştirmeye yardımcı olur. Mikrop öldürücüdür. Bulantı ve kusmaya iyi gelir. Antiseptik özellikleri bulunmaktadır. Kan basıncına etki eder. Karın ağrılarına karşı kullanımı oldukça yaygındır. Vücudu kuvvetlendirici  etkileri  vardır. Sinirleri sakinleştirmek için kokusu etkilidir. Böbrek ve karaciğeri temizler. Afrodizyak etkisine sahiptir. Uyku verici özelliğinden dolayı , uyku bozukluklarına faydalıdır. Yemeklerde baharat olarak kullanıldığında şişkinliği önler.

MUSKAT NASIL TÜKETİLMESİ GEREK?

Muskat ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
3 + 3 =