Kırmızı etin faydaları ve zararları nelerdir? Kurban Bayramı'nda uzmanlar uyarıyor!

 Kurban   Bayramı  dolayısıyla bolca tüketilen  Kırmızı   etin   faydaları  ve  zararları  en çok merak edilenler arasında yer alıyor.  uzmanlar  , kurbanları keserken ortamın steril olmasına dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor. Peki kırmı

haber7
0

Kırmızı  et  , memeli hayvanlar sınıfına dahil olan küçükbaş ya da büyükbaş hayvanların etinden elde edilen bir besin kaynağıdır.  Kırmızı   et  yüksek kalitede esansiyel amino grup asit içeren protein , demir ve çinko yönünden zengindir. Gıdalardan alınan demirin sindirilmesine yardımcıdır. B grubu vitaminler için zengin bir kaynaktır. Dolayısıyla toplumda yaygın olarak görülen beslenme yetersizliklerini büyük ölçüde azaltabilmektedir. Günlük alınması gereken protein miktarı erişkin bir erkekte 55 gr. , kadında ise 45 gr’dır. Bu miktar hastalık ve yüksek aktivite gibi durumlarda artabilmektedir. Bu yüzden  Kurban  Bayramı’nda  et  tüketimine dikkat edilmesi gerekiyor. Gelişme çağındakilerin hayvansal proteinlere ihtiyacı fazladır. Belirtilen miktardaki protein yüksek kaliteli ve sindirilebilir olmalıdır. Hayvansal proteinlerin% 75’inden , bitkisel proteinlerin% 50’sinden faydalanılabilir. Bu kapsamda hayvansal gıdaların içerdiği protein bitkisel gıdalara kıyasla çok daha kalitelidir.  Kırmızı   et  en değerli hayvansal protein kaynağıdır.  et  kan yapar ve kansızlığı önler. Bedeni canlı ve güçlü kılar. Zihinsel gelişmeyi sağlar. Şişmanlığı önler. İşte  Kırmızı   etin   faydaları  ve zararları…

KIRMIZI ETİN FAYDALARI NELERDİR?

-  Kırmızı   et  vücudun protein ihtiyacının büyük bölümünü ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
6 + 4 =