Kiraz , yaz aylarının sıcak günlerinde serin bir atıştırmalık olarak tüketilen , özellikle tatlı , şekerleme ve meyve salatalarında bolca kullanılan bir meyvedir. Yediden yetmişe sevilerek yenilen ve şifa dolu meyvelerinden biri olan Kiraz sağlık alanında da birçok fayda sağlamaktadır. Pek çok insan meyve ve sebzenin kabuğunu veya sapını atarak etli kısımlarını yemeyi tercih ediyor. Ancak doğa üzerinde amaçsız olarak yaratılan hiçbir şey yoktur. Halk arasında sıkça kullanılan ‘’birçok meyve kendisinden çok kabuğunda daha çok vitamin barındırır’’ sözü akıllara geliyor. Artık alternatif tıp teknoloji ile doğru orantılı olarak gelişiyor. Alternatif tıbbın ilerlemesi ile birlikte unutulmaya yüz tutmuş doğal kürler tekrar gündeme gelerek değerlendiriliyor. Bunlardan biri de Kiraz sapıdır. Kirazı genelde tüketirken sapını ve çekirdeğini çöpe atarız. Ancak yapılan araştırmalara göre bunun oldukça yanlış bir hareket olduğu kanısına varıldı. Çünkü Kiraz meyvesini yerken elde ettiğimiz vitaminden fazlasını Kiraz sapı da aynı zamanda sağlar. İşte Kiraz sapının bilinmeyen faydaları… KİRAZ SAPININ FAYDALARI NELERDİR? Kiraz o kadar şifalı bir meyvedir ki sadece kendisi değil yaprakları , kerestesi , zamkı , kabukları , çekirdekleri ve hatta sapı da oldukça faydalıdır. Genelde ...
Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ