Hazır yemek sektöründe ramazan durgunluğu

Günde 6 milyon kişiyi doyuran  Hazır   yemek   sektöründe  ramazanın gelmesiyle durgunluk bekleniyor.

haber7
0

Ramazanın gelmesiyle  Hazır   yemek  sektöründe günlük üretimin düşmesi beklenirken , bu aya özel menülere konulan hurma , peynir , zeytin ve pastırma gibi iftariyelik ürünler , 9 lira ile 12 lira arasında değişen  yemek  maliyetini 15 liraya kadar çıkarıyor.

Türkiye de ekonomik büyüklüğü 6 milyar dolar olan  Hazır   yemek  sektörü , ramazanın gelmesiyle durgunluk dönemine giriyor.

Türkiye  yemek  Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) verilerine göre , ülke genelinde 5 bin  Hazır   yemek  firmasının hizmet verdiği sektörde , günlük 6 milyon kişi için 9 milyon kuver  yemek  üretiliyor.  Ramazan  ayının gelmesiyle bu oranın düşmesi bekleniyor.

YESİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Zincirkıran ,  Hazır   yemek  sektörünün genel durumunu ve  Ramazan  ayına yönelik hazırlıklarını anlattı.

Hazır  yemek  sektörü için geçen yılın maliyetler açısından çok zorlu geçtiğini belirten Zincirkıran , ham madde , et ve bakliyat fiyatlarındaki artışın yanı sıra yılın ikinci yarısında yükselen yakıt fiyatlarıyla artışa geçen lojistik maliyetlerinin  Hazır  yemekçileri olumsuz etkilediğini söyledi.

İftariyelikler maliyeti artırıyor

Zincirkıran ,  Ramazan  ayında günlük  Hazır   yemek  tüketiminde yüzde 40-45 lik düşüş olduğuna işaret ederek , "Normalde iş yerleri için öğle ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
1 + 2 =