İzmirli esnaftan satışları patlatan yöntem!

Ayıklanmış  Sebze  , fiyatı iki kat fazla olmasına rağmen büyük ilgi görüyor. Günde 20 saat  enginar  soyan esnaf , talebe ancak yetişebiliyor.

haber7
0

Son yıllarda giderek artan alışveriş merkezi ve süpermarket sayısına karşın semt pazarları sabit müşterilerini ağırlamaya devam ediyor. Ancak rekabetin artması üzerine pazar yeri esnafı da alternatif satış yöntemleri denemeye başladı. Sebzelerin ayıklandıktan sonra torbalara konulması ve torbanın havası alındıktan sonra satışa sunulması en popüler yöntemlerden biri oldu.

İzmir de 33 yıldır pazarcılık yapan Levent Kurnaz , bu yöntemi kullanan esnaflardan biri oldu. Vakumlanan enginara yoğun bir talep olduğunu belirten Kurnaz , "Peynir ve benzeri ürünleri poşet içinde sattıklarını görünce enginarı böyle denemek istedik. Soyup ayıklıyoruz  Vakum  makinesine koyunca içindeki havayı alıyoruz. Enginarlarımız bu şekilde daha çok satıyor. Çünkü içi kararmıyor. Uzun süreli saklanabiliyor" dedi. Ayrıca  Vakum  parası almadıklarını söyleyen Kurnaz , aynı yöntemi baklada da uyguladıklarını söyleyerek şunları anlattı:

"Kendim yetiştirmiyorum alıp , işlem yapıp satıyorum.Büyüklüğüne göre ayırdığımız enginarları 5 li , 6 lı ve 7 li poşetlere koyup vakumluyoruz , 10 liradan satıyoruz. Enginarlarımız yok satıyor. Günde 20 saat  enginar  soyuyoruz. İzmir de market ve manavlara sipariş üzerine dağıtıyoruz. Haftanın 3 günü de pazarlara çıkıyoruz. Anormal bir talep var." Pazarda ayıkladığı bezelyeleri poşetledikten sonra ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
3 + 9 =