İftarda yağlı yemenin zararları

 İftarda  yenen aşırı  yağlı  yemekler ramazan ayında görülen kalp krizi vakalarının en büyük nedenlerinden biri...

haberturk
0

Oruç turan birinin yaklaşık 17 saat aç ve susuz kaldığını , iftar saatinde yoğun bir şekilde yemek ve su tüketilmesi halinde vücuda aşırı yüklenme olduğunu belirten Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Serkan Öztürk , iftarda yemek tüketimi konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunarak şunları söyledi:

SAHURDAN SONRA UYUMAYIN!

"İftar saatinde ve daha sonrasında beslenmenin az yapılması gerek. Az miktarda yemekten yaklaşık iki saat sonra bir şeyler daha yenebilir. Akşam aşırı yemek yenilmemesi gerektiğini herkes tavsiye ediyor artık. Kalp hastası olsak da olmasak da bu tavsiye ediliyor. Muhakkak sahura da kalkılmalı. Gece yemek yenmesi ve su içilmesi önemli. Sahur yapılmayışı iftarda aşırı yemek yenildiğini gösterir. Bu da riskli bir durum. Yemek sonrasında ani kalp krizi gelebilir" dedi.

SAHURDA İÇİLEN ÇAY VE KAHVE BAKIN SİZE NE YAPIYOR!

10 HASTA KALP KRİZİ TANISIYLA TEDAVİ ALTINA ALINDI

Ramazanın başlamasının ardından geçen 4 günlük sürede hastanede 4 ü kadın 10 hastanın kalp krizi tanısıyla tedavi altına alındığını ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
3 + 7 =