Kullanıcı Adı: Şifre:
Son Dakika Haberleri
Ana Sayfa / GÜNDEM / Şırdan Dolması nasıl yapılır

Şırdan Dolması nasıl yapılır

Adana nın yerli yemeği şırdan dolması...

haber7 2012-12-31, 12:12:39 Okunma: 0 0 yorum


GEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik)

4 adet şırdan
250 gr. kıyma
Yarım kilo pirinç
Yarım kilo soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

TEMİZLENİŞİ:

İçi temizlenmiş şırdanların önce her iki yüzü de soğuk suyla , sonra sıcak suyla defalarca yıkanır. İyice temizlendikten sonra bir kaç saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir ve yeniden yıkanır. Temizliği oldukça uzun ve zahmetlidir.

YAPILIŞI

Soğanlar küçük küçük doğranır. Pirinç , kıyma ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır. Malzemeler , şırdanlara el yordamıyla doldurulur. Bütün şırdanlar doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilir. 3 su bardağı su ve tuz ilave edilip , 60 dakika pişirilir , üzerine bolca kimyon dökülerek yenir.

... Haberin devamini okumak icin TIKLAYINIZ

Paylas
YORUMLAR // Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
 


Adı Soyadı (*)


Başlık (*)


Yorum içeriği (*)


6 + 9 = (İki sayının toplamını aşağıdaki kutuya giriniz.) (*)