Şırdan Dolması nasıl yapılır

Adana nın yerli yemeği şırdan dolması...

haber7
0

GEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik)

4 adet şırdan
250 gr. kıyma
Yarım kilo pirinç
Yarım kilo soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

TEMİZLENİŞİ:

İçi temizlenmiş şırdanların önce her iki yüzü de soğuk suyla , sonra sıcak suyla defalarca yıkanır. İyice temizlendikten sonra bir kaç saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir ve yeniden yıkanır. Temizliği oldukça uzun ve zahmetlidir.

YAPILIŞI

Soğanlar küçük küçük doğranır. Pirinç , kıyma ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır. Malzemeler , şırdanlara el yordamıyla doldurulur. Bütün şırdanlar doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilir. 3 su bardağı su ve tuz ilave edilip , 60 dakika pişirilir , üzerine bolca kimyon dökülerek yenir.

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
1 + 7 =