liu yingcai , aralarında Çin (China National Petroleum Corporation , CNPC) ve Malezya (PETRONAR) devlet petrol şirketlerinin de bulunduğu PETRODAR konsorsiyumunun başkanıydı.
Enformasyon Bakanı Barnaba Marial Benjamin , Çinli yetkiliyi Sudan hükümetiyle işbirliği yaparak milyonlarca varil petrol çalmakla suçladı.
Daha önce Hartum hükümetiyle işbirliği yaptığı iddialarını reddeden PETRODAR şirketi bu sefer yorumda bulunmadı. Güney Sudan’ın en büyük petrol müşterisi Çin.
Eski Sudan’ın petrol yataklarının %70’i , bağımsızlığını geçen yaz kazanan Güney Sudan’a kaldı. Petrolün ihraç edildiği boru hatları ise kuzeyde bulunuyor. Ancak Güney Sudan’la Sudan arasındaki boru hattı anlaşmazlığı nedeniyle petrol üretimi kesilmiş durumda.
Başka seçeneği ...... Haberin devamini okumak icin TIKLAYINIZ
YEREL HABER