Avusturyalı enerji şirketi OMV nin CEO su Gerhard Roiss , Karadeniz de exxonmobil ile OMV nin Petrom biriminin ortaklaşa sahip oldukları bir kuyuda , çok büyük miktarda doğalgaz bulunduğunu söyledi.
exxonmobil tarafından işletilen Domino-1 kuyusunun , Romanya karasuları içinde yer alan ilk derin arama kuyusu olduğu ve kıyıdan 170 km uzaklıktaki Neptun sahasında yer aldığı belirtiliyor. Roiss , gazın OMV nin bugüne kadar bulduğu en büyük rezerv olabileceğini söyledi.
Yapılan yazılı açıklamada , "Arama kuyusuyla bulunan doğalgaz miktarının 42 ile 84 milyar metreküp aralığında olabileceği tahmin ediliyor" denildi.
OMV yetkilileri atılacak adımlar için exxonmobil e danışacaklarını ve kuyudan üretimin 2020 yılından önce başlayabileceğini söylediler.
...... Haberin devamini okumak icin TIKLAYINIZ
YEREL HABER