Macaristan da hükümet , ülkenin bütçe açığını ab kriterleri çerçevesindeki seviyelere indirememesi sebebiyle yoğun eleştiri alırken , forintin avro karşısında bu denli güçlenmesi şaşkınlık yarattı.
Geçtiğimiz yılın sonunda yaşadığı mali sıkıntılar karşısında AB ve IMF den tedbir amaçlı yardım talebinde bulunan Macaristan ın bir yıl içinde bütçe açığını istenen seviyelere çekememesi halinde , AB nin ekonomik yaptırımlarıyla karşı karşıya kalacağı açıklanırken , forintin güçlenmesi Macar ekonomistleri tarafından Yunanistan a bağlanıyor.
Yunanistan ın IMF den aldığı 130 milyar avroluk yardımın Macaristan da forintin güçlenmesine neden olduğu , bugün 1 avronun 285 ,71 forinte yükseldiği açıklandı. Forint , en son avro karşısında 5 ay ...... Haberin devamini okumak icin TIKLAYINIZ
YEREL HABER