Rusya nın Belgrad Büyükelçisi Aleksandar Konuzin , ülkesinin Sırbistan ın AB ye üyeliğine karşı olmadığını ifade ederek , Ancak Sırbistan bu üyeliğin bedelini ödemesi konusunda karar vermesi gerekir dedi.
Konuzin , Sırbistan ın BETA haber ajansında yaptığı açıklamada , Sırbistan ın Rusya ya yıllık ihracatının 800 milyon dolar olduğunu ifade ederek , bu ihracat rakamının karşılıklı imzalanan serbest ticaret anlaşmasından kaynaklandığını vurguladı.
Rusya nın , Sırbistan ın Avrupa Birliği üyeliğine karşı olmadığını , ancak Sırbistan ın bu üyeliğin bedelini ödemesi konusunda karar vermesi gerektiğini dile getiren Konuzin , şunları kaydetti:
Ben o bedelin Sırbistan ın , Rusya ile ilişkisinin bozulması olmasını istemem. Rusya , Sırbistan ile serbest ticaret anlaşması imzalayan tek devlet. AB ye girerseniz yeni kardeşleriniz , bu anlaşmayı kullanmanıza izin ...... Haberin devamini okumak icin TIKLAYINIZ
YEREL HABER