Tarçının faydaları nelerdir  Tarçının zararı var mıdır

Tarçın hem tatlılarda hem tuzlularda kullanabileceğimiz , çok lezzetli bir baharattır. Ancak lezzeti kadar sağlığa  faydaları  da tarçına mutfaklarımızda yer vermek için geçerli bir sebeptir. Peki her derde deva denilen  Tarçının  faydaları

hurriyet
0

Tarçın Cinnamomum adı verilen ağaçların iç kabuklarından elde edilir. Antik Mısır dan bu yana kullanılan tarçın , geçmişte nadir bulunan bir baharat olduğundan krallara layık bir hediye olarak görülmüştür.

Tarçına benzersiz kokusunu ve tadını veren şey yağıdır. Bu yağda sinnameldehit adı verilen bir madde bulunur.  Tarçının  sağlığa  faydaları  da çoğunlukla bu maddeden kaynaklanır.

Tarçının yararlarının başında , polifenol gibi güçlü antioksidanlarla dolu olması gelir. Hatta 26 baharatın antioksidan özelliklerinin kıyaslandığı bir araştırmada , tarçın sarımsak ve kekik gibi süper gıdaları bile geride bırakmıştır. Üstelik tarçın aynı zamanda güçlü bir antienflamatuardır.

Dünya genelinde erken ölümlerin en yaygın sebebii olan kalp hastalıklarının tarçın tüketimiyle azaldığı da görülmüştür. Tip 2 diyabet hastası bireylerde , her gün 1 gram tarçın tüketimi toplam kolesterol , LDL kolesterol ve trigliserit seviyelerinde gerileme sağlarken , HDL kolesterol ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
8 + 9 =