‘Bir başkadır benim memleketim!’ dedirten 5 yöresel tarif

Memleketinizin lezzetlerini özlüyorsanız , bu tariflerle annenizin elinin lezzetini yakalamanız garanti!

hurriyet
0

Gaziantep – Katmer

Malzemeler (12 kişilik)

60 g tereyağı , 12 baklava yufkası , 8 yemek kaşığı toz şeker , 8 yemek kaşığı toz Antep fıstığı , 3 yemek kaşığı kaymak. Üzeri için toz Antep fıstığı , kaymak.

Hazırlanışı:

Yufkaların üç tanesini aralarını yağlayarak üst üste koyun ve erittiğiniz tereyağını sürün. Üstüne toz Antep fıstığı ve şeker serpin. Yufkanın altından ve üstünden 3 parmak içeri katlayın ve yine tereyağlayın. Küçük parçalara ayırdığınız kaymağı yufkanın üzerine serpin. Bu defa sağ ve soldan ortaya doğru katlayın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Yapışmaz bir tavada tereyağını gezdirerek katmerlerin iki yüzünü çevirerek kızartın. Üzerine Antep fıstığı gezdirin ve yanına kaymak koyarak servis edin.

 

Konya – Sac Arası

Malzemeler (8 kişilik)

2 yumurta , 1 çay bardağı zeytinyağı , 1 çay bardağı süt ...

Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Paylas
Yorum Yaz
2 + 4 =